صنعت لوازم تحریر دهه 50 در ایران به شکلی متفاوت نسبت به امروز بود. این دهه یکی از دهههای مهم در تاریخ ایران به شمار میآید که در بسیاری از جوانب زندگی مردم تأثیرگذار بوده است. صنعت لوازم تحریر نیز در دهه 50 تحت تأثیر این تغییرات قرار گرفت، به طوری که میتوان گفت این دهه، آغازگر تحولاتی در صنعت تولید لوازم تحریر بوده است. دهه 50، زمانی بود که برخی از فنون تولید لوازم تحریر هنوز به صورت سنتی و دستی انجام میشد و تکنولوژیهای پیشرفتهتری که امروزه در اختیار داریم وجود نداشتند.
از طرفی دیگر، ایران برای اولین بار شاهد ظهور کارخانههای تولید لوازم تحریر بود. این کارخانهها، لوازم تحریر با کیفیت و متنوعی را تولید میکردند که در دسترس مردم قرار میگرفت. لوازم تحریر دهه 50 اغلب ساده و کاربردی بودند. آنها از مواد اولیه باکیفیت ساخته میشدند و به همین دلیل، دوام زیادی داشتند. تحریر گستر قصد دارد در ادامه این مقاله به بررسی لوازم تحریر دهه 50 در ایران بپردازد و نگاهی به روند تحولاتی که در این دهه در صنعت لوازم تحریر رخ داده است، داشته باشد.
لوازم تحریر نوستالژی دهه 50
قلم خوشنویسی
قلم خوشنویسی، یکی از لوازم تحریر محبوب در دهه 50 بود که به عنوان یک ابزار مهم در آموزش و تمرین خطاطی مورد استفاده قرار میگرفت. این قلمها اغلب از جنس چوب ساخته میشدند و دارای نوکی بسیار نازک و حساس بودند. قلمهای خوشنویسی از آن زمان تاکنون همچنان در حال استفاده اند و به عنوان یکی از نمادهای هنر خطاطی و خوشنویسی در ایران شناخته میشوند. با پیشرفت فناوری، قلمهای خوشنویسی با طراحیها و مواد ساخت متنوعتری تولید میشوند و حتی در مواردی جای خود را به روان نویسهای ژلی دادهاند. روان نویسهای باکیفیت ساراسای کلیپ و ساراسا وینتج، جایگزینی مناسب برای قلمهای خوشنویسی هستند. شما میتوانید این روان نویسهای شگفت انگیز را را از تحریر گستر تهیه کنید.
مداد چوبی
مدادهای چوبی از معمولترین و پرکاربردترین لوازم تحریر دهه 50 بودند. یکی از معروفترین برندهای مداد سیاه، برند crown بود که در انگلیس تولید میشدند و در ایران توسط شرکت زره ساز وارد می شدند. مدادهای چوبی دهه 50، دارای نوکی نازک و قابل تیز کردن بودند که به کاربر امکان نوشتن دقیق و دلخواه را میداد. مدادهای چوبی به دلیل قیمت مناسب، قابلیت استفاده مکرر و ساختار سادهی خود محبوبیت زیادی داشتند. این مدادها، با طراحیهای متنوعتر و جدیدتر همچنان در دست استفاده دانشآموزان و دانشجویان هستند. شما میتوانید مداد سیاههای باکیفیت موردنیاز خود را از سایت معتبر تحریر گستر تهیه کنید.
پاک کنهای لاستیکی
پاک کنهای دهه پنجاه اغلب از جنس لاستیک بودند و به شکل مستطیلی یا استوانه ای ساخته میشدند. این پاک کنها هم در مدل ساده و هم در مدل دو رنگ ساخته میشدند. اگرچه این پاک کنها همچنان در بازار موجود اند، اما به دلیل کیفیت کم خود کاربرد زیادی ندارند و فقط به عنوان لوازم تحریر نوستالژی به کار میروند تا یادآور خاطرات شیرین گذشته باشند. به جای این پاک کنهای پلاستیکی، میتوانید از پاک کنهای مشکی جدید، که در سایت تحریر گستر موجود هستند استفاده کنید.
تراشهای فلزی
با وجود مدادهای چوبی، تراش یکی از لوازم ضروری در دهه 50 به شمار میرفت. تراشهای این دهه اکثرا از جنس فلز و گاهی هم از جنس پلاستیک بودند. نوعی از این تراشها ساده و نوعی از آنها دارای یک مخزن بودند. این نوع تراشها دسته ای فلزی داشتند که با قرار دادن مداد در تراش و چرخاندن دستهی آن، نوک مداد تیز میشد. نمونههای جدیدتر این تراشها امروزه مورد استفاده قرار میگیرند.
مداد رنگی ایران مداد
مداد رنگی های دهه 50، از محبوبترین لوازم تحریر کودکان و نوجوانان در آن دوران بودند. این مداد رنگیها، اغلب از کیفیت بالایی برخوردار بودند و رنگهای آن ها بسیار شاد و زنده بود. مداد رنگیهای این دهه در بسته بندیهای 12 رنگی تولید میشدند و یکی از لوازم مورد علاقه کودکان و نوجوانان بودند. ایران مداد، یکی از معروفترین کارخانههای تولید مداد رنگی در ایران بود. مداد رنگی های ایران مداد از کیفیت بالایی برخوردار بودند و در دو نوع ساده و روغنی تولید میشدند. مداد رنگیهای ساده، از رنگهای پودری و مداد رنگیهای روغنی، از رنگهای روغنی ساخته میشدند. امروزه مداد رنگیهای جدیدتر و جذابتری در دسترس عموم قرار دارند که در گذشته موجود نبودند. تعداد رنگهای مداد رنگیهای جدید بسیار بیشتر و متنوعتر هستند. برای اطلاع از تنوع مداد رنگیهای جدید، به دسته بندی “مداد رنگی” در سایت تحریر گستر مراجعه کنید.
خودکارهای 4 رنگ
خودکارهای 4 رنگ یکی از محبوبترین لوازم تحریر قدیمی هستند که همچنان هم محبوبیت خود را حفظ کردهاند. این خودکارها چهار رنگ داشتند و رنگهای آنها معمولا قرمز، آبی، سبز و مشکی بودند. با فشار دادن دکمهی بالای خودکار، میتوانستید رنگ جوهر خودکار را به رنگ مورد نظر خود تغییر دهید و از آن برای نوشتن و رنگ آمیزی استفاده کنید. این خودکارها به زیباتر کردن نوشتهها کمک به سزایی میکردند. امروزه همچنان خودکارهای چند رنگ در بازار موجود هستند. یکی از جذابترین خودکارهای چند رنگ، اتود خودکار کلیپ-آن است که دارای 5 رنگ طوسی، قرمز، سبز، آبی و مشکی است. شما میتوانید این اتود خودکار را از سایت تحریر گستر تهیه کنید و با خرید یک خود، نوشتن با 5 رنگ مختلف را تجربه کنید.
دفتر مشق
دفترچهها و دفترها در آن زمان از کاغذهای ساده و معمولی و یا کاغذهای کاهی ساخته میشدند. در لوازم تحریر دهه 50 معمولا طرح و زیبایی خاصی به دست نمیآمد و تمرکز بیشتر بر روی کیفیت و عملکرد محصول بود. با این حال امروزه از طرحهای دهه 50 برای لوازم تحریر نوستالژی استفاده میشود. دفتر مشقهای دهه 50 در فروشگاههای محلی و کوچک قابل دسترسی بودند و مردم برای خرید آنها به این فروشگاهها مراجعه میکردند. البته در این زمان خرید لوازم تحریر بسیار سادهتر شده است و خریداران میتوانند با مراجعه به سایتهای فروش لوازم تحریر، به راحتی خرید خود را انجام دهند.
خرید لوازم تحریر از تحریر گستر
تحریر گستر یک شرکت واردکننده لوازم تحریر است که کیفیت محصولات خود را تضمین میکند. تنوع محصول و کیفیت بالای لوازم تحریر گستر، تجربهی یک خرید مطمئن را به شما میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید لوازم تحریر دهه 50، میتوانید با شماره 02188325184 تماس برقرار کنید.
من عاشق لوازم تحریر دهه 50 هستم جایی رو میشناسید که بفروشه؟
آقای علی رضای عزیز
خوشحالیم که توانستیم با این مقاله نظر شما رو جلب کنیم و ممنونیم که این سوال رو در این بخش مطرح کردید. متاسفانه وبسایت یا مکانی که لوازم تحریر دهه 50 را بفروشد را نمیشناسیم. با این حال امیدواریم مخاطبان دیگری جواب سوال شما را در همین بخش بدهند و ما با انتشار پاسخ ایشانو اطلاع رسانی از طریق ایمیل، شما را در جریان خواهیم داد.